La comunitat escolar de Serra de l’Obac regula el trànsit de vehicles en hores d’accés al centre

2016_SerraObac

Terrassa, 15 de març de 2016. Font: Ajuntament de Terrassa. VEURE VIDEO.

La comunitat escolar de l’escola Serra de l’Obac és des de fa uns dies la responsable de controlar, de dilluns a divendres, la circulació dels vehicles al tram del carrer que dóna accés al centre educatiu, coincidint amb l’entrada i sortida dels infants. El mètode és la col·locació d’una tanca, facilitada i autoritzada pels serveis tècnics de l’Ajuntament, en els moments de més afluència al voltant de la porta.

D’aquesta manera, les famílies poden accedir al centre amb les màximes garanties de seguretat per als més petits. La restricció de la circulació de vehicles es fa a l’avinguda de Lacetània, entre els carrers de la Forja i de Ponent, de 8:45 a 9:15 h, de 12:15 a 12:45 h, de 14:45 a 15:15 h i de 16:15 a 16:45 h, durant el calendari escolar.

Ja són tres les escoles que utilitzen aquest sistema de regulació temporal del trànsit a Terrassa. L’escola Bisbat d’Ègara ho fa des de 2009 i l’escola França el va posar en marxa a l’inici de curs. En tots tres casos per iniciativa de les AMPAs que, en col·laboració amb la direcció de les pròpies escoles, ho han sol·licitat als serveis tècnics de l’Ajuntament. Des de les escoles es valora de forma molt positiva la implicació de les famílies en aquesta acció i destaquen el seu component educatiu, ja que participen directament en la gestió de l’ús de l’espai públic que els envolta.

Cal tenir en compte que el tall de trànsit del carrer no és possible a totes les escoles amb les mateixes condicions. Cada àmbit té les seves singularitats i és necessari estudiar cada demanda per trobar la millor solució.

Des de l’aprovació del primer Pla Director de Mobilitat de Terrassa l’any 2003, s’ha desenvolupat el Pla de Millora dels accessos escolars de primària, tant públics com concertats. Aquest Pla contemplava accions que fan referència als accessos més immediats a les escoles, com la creació de voreres més amples per permetre zones d’espera confortables i segures, millores dels passos de vianants, mesures de reducció de la velocitat dels vehicles, incorporació de barres d’estacionament de bicicletes o campanyes de promoció de la mobilitat sostenible. Tot i així, la majoria de les famílies es desplacen a l’escola a peu, entre el 60-70%, segons el centre.

Aquesta entrada ha esta publicada en Escola Serra de l'Obac. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s