Reportatge a Canal Terrassa Vallès de la manifestació

Reportatge Canal Terrassa

El Pla s’aprova al ple

Concentració per reivindicar més pes del transport sostenible al Pla de Mobilitat

Les entitats Camí Escolar, BiTer.cat i Prou Barreres s’han aplegat davant l’Ajuntament abans que s’aprovi el reglament. Volen reduir una terç la circulació de cotxes perquè som la segona ciutat catalana més contaminada

Sota el lema “Menys cotxes, més aire net”, prop d’un centenar de manifestants s’han aplegat aquest dimarts davant l’atri de l’Ajuntament. La concentració, impulsada per les entitats Camí Escolar, BiTer.cat i Prou Barreres, s’ha produit dos dies abans que el Ple municipal valori l’aprovació del nou Pla de Mobilitat Urbana. En la redacció d’aquest text hi han participat activament els col·lectius congregats davant l’Ajuntament, els quals demanen als partits un ampli consens per aprovar un Pla aplicable en els propers cinc anys.

Haritz Ferrando, portaveu de BiTer.cat i Camí Escolar Terrassa, ha dit que “l’objectiu és continuar amb la pacificació de la ciutat i fer créixer els desplaçaments en transport públic i mantenir els desplaçaments a peu. També s’ha de dir que som una ciutat que camina molt, que a vegades passa desapercebut però també ho hem de posar en valor. Aquest caminar l’hem de mimar, l’hem de potenciar i per això la importància de preservar bé les voreres, les zones de vianants, en general”.

Les tres entitats denuncien que Terrassa és la segona ciutat de Catalunya amb més nivell de contaminació. A través d’un manifest han reivindicat la mobilitat en bicicleta i la creació de zones restringides als vehicles contaminants. Tot i així, no perden de vista la feina feta a Terrassa i es fixen en les ciutats europees com a model de referència.

“Quan mirem altres ciutats, creiem que Terrassa és bastant capdavantera en fer mesures de pacificació, de potenciar la bicicleta.. però cal més, no ens conformen amb això. Mirem més enllà, mirem com són altres ciutats d’Europa i és allà on volem arribar”, diu Ferrando.

Un dels principals objectius de les tres entitats és el de reduir una tercera part de la xifra de cotxes que actualment circulen per la ciutat. També reclamen més seguretat viària per als infants en els entorns escolars i, en aquest sentit, Camí Escolar Terrassa compta ja amb cinc AMPA que s’han adherit a la iniciativa.

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s