13/07/2016:Reunió del grup dinamitzador del Camí Escolar Terrassa

El dia 13 de juliol de 2016, ens hem reunit al l’escola Serra de l’Obac, els i les representants de les AMPAs que formem part del projecte “Camí Escolar Terrassa”: AMPA Bisbat d’Ègara: Benji, AMPA El Vapor: Haritz, AMPA França: Susana, AMPA Lanaspa-Giralt: Elisa, AMPA Sala i Badrinas: Cristina, Jessica i Olga, i AMPA Serra de l’Obac: Mireia. I uns quants nens i nenes, els principals protagonistes de tot plegat! (s’ha excusat l’Alba de l’AMPA EB Vallparadís).

Hem fet una ronda de presentacions per a que cadascú expliqués les raons per les quals estan en aquest projecte de Camí Escolar. En el cas del Sala i Badrinas, el factor clau ha estat els 2 atropellaments recents davant de l’escola i per tant la demanda de major implicació i mesures per millorar la seguretat viària a l’entorn de l’escola. En altres casos, el factor principal és la voluntat de que els nens i nenes gaudeixin de més autonomia en els seus desplaçaments amb la major seguretat, o la preocupació per la mala qualitat de l’aire provocada per l’excés de vehicles que circulen.

Hem comentat les experiències de talls de carrers que s’han dut a terme durant aquest curs escolar a les escoles França i Serra de l’Obac, seguint la iniciativa pionera del Bisbat d’Ègara. Amb algunes diferències en cada cas, després d’alguns problemes d’incivisme, sembla que la mesura és acceptada i amb bons resultats.

Hem valorat les accions dutes a terme fins ara i especialment la manifestació del 28 de juny. Hem parlat de les maneres de donar a conèixer el nostre projecte a la resta d’escoles i sumar noves adhesions al nostre manifest. A tal efecte, ens hem proposat preparar uns materials audiovisuals per presentar el projecte i un fullet imprès.

Una altra acció que ens hem proposat, és aprofitar el primer dia de curs per donar a conèixer el nostre projecte, visualitzar que som 7 AMPAs que treballem en xarxa i transmetre el nostre missatge de seguretat viària i pacificació del trànsit.

Aquesta entrada s'ha publicat en Escola Serra de l'Obac, General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s